Muut palvelut
OIVA-ohjaus, työnohjaus ja vanhempain ohjaus
OIVA-ohjaus, työnohjaus ja vanhempain ohjaus
OIVA-ohjaus, työnohjaus ja vanhempain ohjaus
Oiva on Kehitysvammaliiton Tikoteekissä kehitetty työskentelymalli, joka vahvistaa työntekijöiden ja vaikeasti puhevammaisen henkilön vuorovaikutustaitoja. Tavoitteena on lisätä puhevammaisen ihmisen mahdollisuuksia olla tasavertainen vuorovaikutuskumppani.
Tarjoan Oiva-prosessia ja Oiva-klinikkaa.
OIVA-prosessi
OIVA-prosessin aikana tarkastellaan työryhmän kanssa videolta usean asiakkaan vuorovaikutustapoja ja niiden pohjalta muodostetaan työyhteisölle konkreettisia tavoitteita mahdollisimman tasavertaisen vuorovaikutuksen saavuttamiseksi. Työskentelyn edellytyksenä on esimiehen ja työryhmän sitoutuminen prosessiin. Oiva-prosessi kestää noin vuoden ja sisältää kymmenen tapaamista.
OIVA-klinikka
OIVA-klinikka keskittyy yhden puhevammaisen henkilön ja hänen lähipiirinsä vuorovaikutukseen. Muuten toimintatapa on sama kuin yllä. OIVA-klinikka kestää noin puoli vuotta ja tapaamisia on kuusi.
puheterapeutti, OIVA-työyhteisökouluttaja, työnohjaaja
Työnohjauksessa tarkastellaan työtä, itseä työntekijänä, työyhteisöä ja muita työhön liittyviä asioita. Tavoitteena on mm. toimijuuden vahvistaminen, työssä jaksaminen ja omien rajojen tunnistaminen.
Tarjoan voimavarakeskeistä yksilö-, pari-, ja ryhmätyönohjausta. Työnohjaus voidaan toteuttaa asiakkaan työpaikalla tai työhuoneellani.
Olen Suomen työnohjaajat ry:n jäsen.
puheterapeutti, OIVA-työyhteisökouluttaja, työnohjaaja
Kognitiivisessä lyhytterapiassa tuetaan asiakasta tekemään omaa hyvinvointia edistäviä elämäntapamuutoksia tai tuetaan häntä etsimään toimivampaa suhdetta itseensä tai toisiin. Kognitiivisessä lyhytterapiassa autetaan asiakasta vahvistamaan omaa itseymmärrystä ja itsehoitoa. Autetaan asiakasta olemaan oman elämänsä aktiivinen toimija niin, että hän alkaisi tehdä valintoja, jotka vievät hänen elämäänsä myönteisempään suuntaan.
Olen aloittanut opintoni syksylla 2016 ja tavoitteeni on valmistua syksyllä 2018.
Toimintaterapeutti, SI-koulutettu (sensorisen integraation teoria ja terapia)
Vanhempainohjauksessa käsitellään vanhemmuutta sekä lapsen kehityksellisten haasteiden vaikutusta perheen arkeen. Vanhempien kanssa yritetään löytää keinoja, miten arkea voitaisiin helpottaa. Keskeistä vanhempien kanssa työskennellessä on pyrkiä siihen, miten kaikki perheenjäsenet voisivat paremmin.
Mikäli lapsi käy minulla terapiassa, niin silloin vanhempainohjauksessa keskiössä on usein lapsen erityisvaikeuksien vaikutus perheen ja lapsen arkeen, miten vaikeudet huomioidaan ja miten voisi toimia toisin. Mikäli vain vanhemmat käyvät vanhempainohjauksessa, niin silloin keskiössä on vanhemmuus, vanhempana toimiminen ja jaksaminen.
Vanhempainohjaus voi toteutua 1-2 kertaa kuukaudessa 5-15 kertaa. Ohjauskerran pituus on 60 tai 90 minuuttia.
Toimintaterapeutti, SI-koulutettu (sensorisen integraation teoria ja terapia)